Διαφήμιση στο Facebook

Η πιο αποτελεσματική διαφήμιση στο Internet

Αφήστε πίσω τους παλιούς τρόπους διαφήμισης και τα τεράστια κόστη. Ένα από τα πιο ισχυρά μέσα διαφήμισης πλέον είναι το Facebook. Καθημερινά τεράστιος αριθμός χρηστών ξοδεύει αρκετές ώρες την ημέρα στην πλατφόρμα τόσο για ψυχαγωγία, όσο για αναζήτηση προϊόντων που επιθυμεί.

Η επιχείρηση σας θα πρέπει να έχει την δική της επίσημη επαγγελματική σελίδα στο Facebook. Μέσα από αυτή θα προβάλλονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που πουλάτε στο ευρύτερο κοινό, για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη.

Στον σχεδιασμό είναι απαραίτητες οι γνώσεις στο Social Media Marketing καθώς και η εμπειρία και εξειδίκευση που προσφέρουμε εμείς στο Socialista.

Τεχνικές Facebook Marketing

Επαγγελματική ανάπτυξη & διαχείριση

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή και τη διαχείριση της Facebook Page σας. Οι σελίδες αυτές μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σας να επεκτείνει την παρουσία της στο διαδίκτυο και να την αναγάγει σε ένα ανώτερο επίπεδο, τοποθετώντας την επιχείρησή σας εκεί που σήμερα βρίσκεται καθημερινά το κοινό της.
Αναλυτικότερα, αναλαμβάνουμε εξ’ολοκλήρου το τεχνικό και εικαστικό στήσιμο ή την βελτιστοποίηση της σελίδας σας. Αναπτύσσουμε ολοκληρωμένη στρατηγική μάρκετινγκ για το brand σας στο Facebook και παραδίδουμε σε εσάς αναλυτικό Facebook Marketing Plan με προτάσεις τακτικών ενεργειών υλοποίησης.

Content Management

Αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων περιεχομένου μέσα από την κατηγοριοποίηση του διαθέσιμου υλικού και τη δημιουργία long term content plan. Επιλέγουμε τα κατάλληλα εργαλεία προβολής του περιεχομένου. Αναπροσαρμόζουμε το περιεχόμενο στη μορφή που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση.

Updating & Μonitoring

Καθημερινά πραγματοποιούμε έλεγχο στη Facebook σελίδα για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις. Ανανεώνουμε το περιεχομένου σε τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα με βάση τις ανάγκες και την ιδιαίτερη φύση του κάθε brand. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τους fans της σελίδας σε εγρήγορση και αυξάνουμε το ενδιαφέρον τους μέσα από ελκυστικά Facebook updates.

Consulting στον Digital Στρατηγικό Σχεδιασμό

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη χάραξη και υλοποίηση της Digital Στρατηγικής που είναι η πλέον κατάλληλη για τον οργανισμό σας, μέσα από προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη προώθηση των όσων θέλετε να προβάλετε. Θεσπίζουμε τους καταλλήλους στρατηγικούς στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένες ενέργειες υλοποίησης για το πως η παρουσία σας στο Facebook μπορεί να αυξήσει την προστιθέμενη αξία όλων των online, digital δραστηριοτήτων σας.

Διαχείριση Κρίσεων – Crisis Management

Επικοινωνώντας με το δικό σας γραφείο τύπου ή με τον brand manager έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση προκύψει ή αρνητική αναφορά δημοσιευτεί στο διαδίκτυο με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέψουμε την κατάσταση σε θετική εμπειρία μεταξύ των καταναλωτών και του brand σας.

Reporting-Μέτρηση Αποτελεσματικότητας

Καταρτίζουμε μηνιαία report μέτρησης της αποτελεσματικότητας της Facebook Campaign σας. Αναπτύσσουμε ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για λεπτομερή περιγραφή των στοιχείων που αποδίδουν με λεπτομέρεια την απήχηση της σελίδας σας και την πρόοδο της καμπάνιας σας.

Facebook Applications

Οι εφαρμογές του Facebook προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης πιο προχωρημένων viral εφαρμογών, δίνοντας πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών πέρα από τους fans της Facebook Page σας. Τα applications του Facebook δίνουν τη δυνατότητα στο brand να αξιοποιήσει το προφίλ κάθε χρήστη του Facebook για τη δική του προβολή, καθώς μέσα από τις εφαρμογές αυτές, προκαλείται ένα viral effect γύρω από την εταιρεία και το brand, αυξάνοντας εκθετικά την προβολή τους στο κοινό.
Διαγωνισμοί, online games, εκπτώσεις και ειδικά κουπόνια είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Facebook εφαρμογές να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το κοινό σας και να αυξήσετε τα επίπεδα αλληλεπίδρασή σας με αυτούς.

Facebook Ads

Μέσα από τις διαφημίσεις στο Facebook έχετε τη δυνατότητα να προσελκύσετε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών καθώς και να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες ακριβής στόχευσης του target group σας. Στο Socialista δημιουργούμε κείμενα για το διαφημιστικό, αναπτύσσουμε ειδικό, βελτιστοποιημένο εικαστικό και αναλαμβάνουμε την επαγγελματική διαχείριση του Facebook Ads Budget για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών clicks.

Το Facebook στην Ελλάδα

Το Facebook αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό εκατομμυρίων Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου καθώς περιλαμβάνει παραπάνω από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες χρήστες.Η επισκεψιμότητα του είναι υψηλότερη από το Google! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία (socialbakers.com, Μάιος 2012) για το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η διείσδυση του Facebook στην Ελλάδα είναι 34,41% σε σύγκριση με τον πληθυσμό της χώρας και 74,43% σε σχέση με τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου. Ο συνολικός αριθμός των χρηστών Facebook στην Ελλάδα φθάνει τους 3.699.520 και αυξήθηκε κατά 199.220 χρήστες τους τελευταίους 6 μήνες, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας 42η στην κατάταξη στο Facebook παγκοσμίως.

Εσείς γνωρίζατε ότι

 • Η επαγγελματική σελίδα στο Facebook είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το σύνηθες προσωπικό προφίλ στο Facebook;
 • Τα posts που αναρτώνται στη σελίδα σου στο Facebook τα βλέπουν συνήθως λιγότεροι από ένα 5% των ατόμων που σου έχουν κάνει Like;
 • Υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί τρόποι στόχευσης για τις διαφημίσεις του Facebook, που καλύπτουν κάθε ανάγκη προβολής;
 • Μια επιτυχημένη επαγγελματική σελίδα στο Facebook έχει συγκεκριμένο τρόπο δημιουργίας και περιεχόμενο ανάλογα με την επαγγελματική κατηγορία στην οποία αφορά;
 • Υπάρχει ειδικός τρόπος διαχείρισης αρνητικών σχολίων;

Κόστος διαχείρισης σελίδας Facebook

Όπως η δημιουργία σελίδας έτσι και η διαχείριση σελίδας στο facebook απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα για μια επιχείρηση.

Η διαχείριση μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook απαιτεί πολύ περισσότερες ενέργειες από την απλή δημοσίευση αναρτήσεων με συνδέσμους.

Το κόστος για την διαχείριση της σελίδα σας στο Facebook δεν γίνεται να είναι δεδομένο. Εξαρτάται από τις ενέργειες που επιθυμείτε να προβούμε, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, τον αριθμό των μηνιαίων κοινοποιήσεων που θέλετε να αναλάβουμε κλπ.

Μερικές από τις κυριότερες ενέργειες που επηρεάζουν το κόστος για την διαχείριση είναι:

 • Προσθήκη των προϊόντων σας στον κατάλογό της σελίδας στο Facebook
 • Ο αριθμός των προϊόντων σας και οι επιμέρους συλλογές τους
 • Ο αριθμός των μηνιαίων αναρτήσεων στον τοίχο σας που επιθυμείτε να κάνουμε
 • Η οργάνωση διαφημιστικών καμπανιών
 • Ο σχεδιασμός και η επεξεργασία των φωτογραφιών που θα ανέβουν στην σελίδα
 • Διοργάνωση διαγωνισμών, event κλπ.