Τι ονομάζεται Brand Name – Εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης;

Η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης δημιουργείται για να εκφράσει το «εταιρικό πρόσωπο», τη δημόσια εικόνα της, ώστε να προσδώσει κύρος, σοβαρότητα και αναγνωρισιμότητα στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες και τους πελάτες της.
Μέσω της εταιρικής ταυτότητας, στόχος είναι να παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης, να περνάνε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τα απαραίτητα μηνύματα προς τους υποψήφιους πελάτες και να καθιερωθεί η επιχείρηση στη συνείδηση του κόσμου ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Συνεπώς είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας μιας επιχείρησης.

Πλεονεκτήματα Εταιρικής Ταυτότητας

Μοναδική ταυτότητα

Η εταιρική ταυτότητα είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας και θα σας δώσει το απαραίτητο προβάδισμα.
Τα στοιχεία της ταυτότητας της επιχείρησής σας, πρέπει να είναι μοναδικά και να μη χρησιμοποιούνται από άλλες εταιρείες ώστε να είναι ξεκάθαρη η εικόνα της εταιρείας για τους πελάτες σας.

Επίτευξη στόχων

Η σωστή χρήση της εταιρικής ταυτότητας σε συνδυασμό με τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες, εγγυάται την επιτυχία της καμπάνιας των προϊόντων και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και κατ’ επέκταση των πωλήσεων.

Χτίσιμο σχέσεων

Ένα ισχυρό και αισθητικά ελκυστικό λογότυπο, με design και με γνώμονα τα χρώματα της εταιρείας σας, μπορεί να γίνει σύμβολο αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας.

Εταιρική πορεία

Πολλές φορές, όπως και εσείς μπορεί να έχετε παρατηρήσει, οι εταιρείες όταν αποφασίζουν να αλλάξουν πορεία στρατηγικής, αλλάζουν το λογότυπο τους ή/και τα χαρακτηριστικά τους χρώματα.
Έτσι η εταιρική ταυτότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την εταιρική πορεία και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Στοιχεία Εταιρικής Ταυτότητας

 

Στο Socialista δημιουργούμε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου η επιχείρησή σας να έχει μία ενιαία εικόνα με μία κοινή φιλοσοφία. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:

  • Σχεδιασμός λογότυπου
  • Σχεδιασμός επαγγελματικών καρτών
  • Σχεδιασμός επιστολόχαρτου
  • Σχεδιασμός φακέλων
  • Σχεδιασμός μπλοκ
  • Σχεδιασμός τετραδίων
  • Σχεδιασμός ημερολογίων