Τι είναι το Search Engine Optimization (SEO);

Το Search Engine Optimization γνωστό και σαν SEO είναι η διαδικασία κατά την οποία πραγματοποιούμε ενέργειες βελτιστοποιήσης εσωτερικά και εξωτερικά από την ιστοσελίδα μας ώστε να κερδίσουμε οργανικά πιο ψηλές θέσεις. Εσωτερικά, μέσα απο τεχνικές διορθώσεις βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν (λέγεται on site seo) ενώ εξωτερικά αποκτώντας συνδέσμους (backlinks) από άλλες ιστοσελίδες – σκεφτείτε το σαν PR, όσα περισσότερα website αναφέρουν την σελίδα σας τόσο πιο πολύ ανεβαίνετε στα “μάτια” της Google και συνεπώς στις κατατάξεις (λέγεται και off site seo). Το SEO μπορεί να πάρει 2-12 μήνες για τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα και είναι επίπονη διαδικασία γι’αυτό και το σωστό SEO συνήθως έχει υψηλό κόστος.
Καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους πελάτες της για το που θα φτάσουν καθώς η Google δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κάθε προγραμματιστή και κατ’ επέκταση δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί σε ποια θέση θα φτάσει η ιστοσελίδα, πότε θα αλλάξει ο αλγόριθμος ή ποια τακτική θα ισχύει με το επόμενο algo update όπου και μπορεί να εξαφανιστεί το site σας ή να ανέβετε πιο πάνω σε θέση. Μέσα όμως απο κάποιες προσιτές τακτικές έχουμε δει να υπάρχουν αποτέλεσμα από την 1η εβδομάδα κιόλας, χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Αποτελέσματα του Search Engine Optimization – SEO

 • Υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που έχουν αξία για την επιχείρηση / δραστηριότητα σας.
 • Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας (επισκεψιμότητας που οφείλεται στις μηχανές αναζήτησης για τις μη πληρωμένες κατατάξεις)
 • Αύξηση των μετατροπών (conversions), δηλαδή των επισκέψεων που μετατρέπονται σε ωφέλιμες ενέργειες για εσάς (online – offline αγορές, εγγραφές σε newsletter, συνδρομές, αλληλεπιδράσεις με social media, κλπ).
 • Βελτιστοποίηση της επένδυσης σας (ROI) βάση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.
 • Διατήρηση της ιστοσελίδας σας σε υψηλές κατατάξεις χωρίς να κινδυνεύει να τιμωρηθεί (Google penalty).
 • Χρήση αποκλειστικά θεμιτών (white hat) πρακτικών.
 • Ευθυγράμμιση με τις τελευταίες ενημερώσεις των αλγορίθμων που αφορούν στις μηχανές αναζήτησης ακολουθώντας τις νέες τάσεις.

Τεχνικές του Search Engine Optimization – SEO

 • Keywords Research: Κάνουμε έρευνα γύρω από τις λέξεις κλειδιά με τη χρήση των ακόλουθων πηγών: Moz Keyword Explorer, Google Keyword Planner, Competitors Data και Google Trends.
 • Micro-moments Buyer Circle: Σε κάθε κλάδο διαφέρουν οι στιγμές εκείνες που επηρεάζουν τις καταναλωτικές αποφάσεις. Διευρύνουμε το Keyword Research σε εκείνες τις καθοριστικές στιγμές που μπορείτε να εμπλακείτε στις αναζητήσεις των δυνητικών πελατών σας και επανασχεδιάζουμε την εμπειρία χρήσης με στόχο την μεγιστοποίηση των μετατροπών σε κάθε βήμα.
 • UX optimize: Βελτιστοποιούμε την εμπειρία χρήσης που προσφέρει η ιστοσελίδα σας και η επαφή με το ψηφιακό σας αποτύπωμα σε κάθε στάδιο των καταναλωτικών αποφάσεων μεταξύ όλων των εν δυνάμει οθονών.
 • Competitor SEO Analysis: Αναλύουμε την στρατηγική και τις τεχνικές των ανταγωνιστών σας.
 • Technical SEO: Βελτιστοποιούμε τα τεχνικά θέματα γύρω από το πως διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης το site σας (robots txts, sitemaps, βελτιστοποιήσεις απόκρισης και ταχύτητας)
 • SEO Monitoring – Reporting Analysis: Παρακολουθούμε την απόδοση των λέξεων-κλειδιών σε όλες τις μηχανές αναζήτησης τόσο για desktop όσο και για mobile. Ανάλογα με τις ανάγκες του project προκύπτουν τα απαραίτητα reports – αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα των SEO campaigns μας.
 • Setup Tracking Codes: Εγκαθιστούμε ή ελέγχουμε την εγκατάσταση των Google Analytics, Google Search Console και αντίστοιχων εργαλείων αλληλεπίδρασης με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης. Δηλώνουμε τoν τρόπο με τον οποίο θέλουμε να διαβάζουν τα δεδομένα της ιστοσελίδας σας.
 • SEO On Page Check: Ελέγχουμε την ιστοσελίδα ώστε να εναρμονίζεται με συγκεκριμένες αρχές SEO που επιδοκιμάζονται από τη Google και να προσαρμόζεται γρήγορα και με ασφάλεια στις συχνές αλλαγές του αλγόριθμου της.
 • SEO On Page Optimize: Βελτιστοποιούμε τα απαραίτητα meta data, τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων, την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών και όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξή σας τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και σε εκείνα τα σημεία απεικόνισης των αποτελεσμάτων που μπορούν να σας αποφέρουν ωφέλιμη επισκεψιμότητα.
 • SEO Off Page Optimize – Backlinking Profile: Βελτιστοποιούμε όλες τις αναφορές (mentions) γύρω από εσάς και φροντίζουμε να υπάρχει υγιής φυσική διασύνδεση στις αναφορές γύρω από το site σας.

Κατηγορίες του Search Engine Optimization – SEO