Τι είναι το Social Media Marketing ;

Το Social Media Marketing αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο για την προβολή της επιχείρησης σας και των προϊόντων ή υπηρεσιών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Youtube, Twitter κλπ.) τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα της διαδικτυακής εικόνας σας. Σκοπός είναι να αφήσετε τους χρήστες των μέσων δικτύωσης να γίνουν οι διαφημιστές σας μέσω των λειτουργιών share, comments, like και οποιουδήποτε άλλου μέσου που μπορεί να διαδώσει το μήνυμά σας και την ίδια την επιχείρησή σας στο κοινό.

Τα social media, με πρωταγωνιστή την διαφήμιση στο Facebook, οριοθετούν μία ισχυρή σχέση μεταξύ των πελατών σας και της επιχείρησης σας και η παρουσία σας σε αυτά συμβάλλει δραστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας.

Ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας ορίζουμε την στρατηγική μάρκετινγκ που πρέπει να ακολουθήσουμε και χρησιμοποιούμε πλατφόρμες που αρμόζουν στην επιχείρηση σας με σκοπό την ενίσχυση της online παρουσίας σας και του brand name της επιχείρησής σας.

SOCIAL MEDIA STRATEGY

Οι νέες τεχνολογίες έχουν καταστήσει το Social Media Marketing και την online επικοινωνία αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής επικοινωνιακής στρατηγικής που ακολουθεί μια εταιρεία στην προβολή της, στη προσέγγιση του target group που την ενδιαφέρει και στην επίτευξη των στόχων της.

SOCIAL MEDIA & ΔΙΑΔΡΑΣΗ

Πολύ συχνά το κοινό επιλέγει να έρθει σε επαφή με την εταιρία μέσα από τα Social Media αφήνοντας κάποιο σχόλιο σε μία ανάρτηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στο inbox ή αφήνοντας μια κριτική στη σελίδα.

Μη σας αγχώνει αυτό,είμαστε εδώ για εσάς!Αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου την επικοινωνία με το κοινό σας και φυσικά σε συνεργασία με εσάς διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τις απαντήσεις.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Η διοργάνωση διαγωνισμών στα Social Media είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους για να αυξήσει μία εταιρία το κοινό που την ακολουθεί, αρκεί να γίνεται με στοχευμένο και δομημένο τρόπο.

Στο Socialista προσεγγίζουμε τους διαγωνισμούς με
συγκεκριμένο και εξειδικευμένο τρόπο ώστε να επιτύχουμε τα επιθυμητά
αποτελέσματα και το κοινό να είναι απολύτως ευχαριστημένο.

SOCIAL MEDIA ADVERTISING

Οι δυνατότητες διαφήμισης που παρέχουν τα Social Media (Facebook, Instagram, Youtube, Linked in, Twitter.) επιτρέπουν σε μια εταιρία τη συχνή και επαναλαμβανόμενη προβολή του περιεχομένου της σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Αυτό σημαίνει αύξηση του brand awareness της, χωρίς το υπέρογκο κόστος των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας.

Συχνά ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν ένα ποσό για στοχευμένη διαφήμιση στο Facebook, γιατί ακόμα και ένα ευρώ την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Με τη διαφήμιση στο Facebook μπορούμε να επιτύχουμε είτε αύξηση των likes της σελίδας (και άρα το περιεχόμενο που δημοσιεύεται να φτάνει σε ολοένα και περισσότερα άτομα), είτε προώθηση συγκεκριμένων δημοσιεύσεων (π.χ. μία προσφορά) και σε κοινό που δεν έχει κάνει like στην εταιρική σελίδα στο παρελθόν.

SOCIAL MEDIA ANALYTICS

Όλες οι ενέργειες στα Social Media είναι μετρήσιμες! Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να έχετε μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το κοινό που παρακολουθεί τη σελίδα σας και διαδρά με το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να έχετε συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τους στόχους σας. Μπορούμε να σας ενημερώνουμε διαρκώς για τις βασικές πληροφορίες που θέλετε να ξέρετε προκειμένου να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας για το μέλλον βάση των στατιστικών που εξάγουμε κάθε μήνα.

Πλεονεκτήματα του Social Media Marketing

  • Άμεση επικοινωνία με το κοινό και τους καταναλωτές.
  • Δυνατότητα προβολής σε πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα!
  • Αποτελεσματική στόχευση κοινού, βάση τοποθεσίας, ενδιαφερόντων, ηλικίας, φύλλου κ.α.
  • Διαχείριση και αύξηση της φήμης (branding).
  • Ευκαιρίες για αύξηση του κοινού και των πελατών.
  • Λήψη πληροφοριών για τις ανάγκες του κοινού.
  • Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των social media παρέχουν ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι είναι αποτελεσματικό και τι όχι.
  • Χαμηλό κόστος διαφήμισης, σε σχέση με άλλα μέσα.
  • Διαχείριση κρίσεων ώστε να μειωθεί γρήγορα η δυσαρέσκεια για ένα αρνητικό γεγονός και να μην δοθεί έκταση σε άλλο μέσον που μπορεί να καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας.

To Social Media Marketing χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: